Welkom bij onze Island Cabin

Rust en natuur op een kwartier van centrum Rotterdam

Bas (l) en Reinout (r)

Eind augustus 2020 namen wij – Bas en Reinout – de sleutels van de Island Cabin in ontvangst van Paulien van Noort en Arno Schuurs. Zij hebben de cabin in 2018 zelf ontworpen en gebouwd en twee jaar verhuurd via GetAway Deluxe en hebben er uiteraard ook zelf wel eens van genoten.

Wij gaan het precies omdraaien. Wonend in het centrum van Rotterdam, temidden van de gezellige drukte van de Witte de Withstraat, is de Island Cabin een ideale hide away. Rust en natuur op slechts een kwartier fietsen van centrum Rotterdam!

Dat willen we natuurlijk graag met jullie delen en daarom verhuren we de Island Cabin ook. Zodat ook jij kan genieten van de schoonheid en de rust van de Bergse Achterplas, terwijl je nog steeds zo naar cafe’s, theaters en musea in de stad kan…Als je nog zin hebt van het eiland af te gaan natuurlijk.

Onze heerlijke cabin

Met de waterfiets kom je aan bij een prachtige houten cabin, smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien.

Op 46 m² vind je een grote keuken, eetbar en heerlijke loungebank met een home cinema. Het huis heeft vloerverwarming en een houtkachel! Er zijn twee 2-persoonsslaapkamers met allebei toegang tot de badkamer en tot het terras.

Op 100 m² vlonder vind je de hele dag wel ergens zon en ook wel ergens schaduw. Begin de dag aan de picknicktafel, drink koffie op de loungebank of in de hangmat.

Spring de plas in voor een rondje zwemmen, of stap in de elektrische sloep voor een rondje over de plassen.

En sluit de dag af op de lange bank, met een heerlijk vuurtje en misschien wel een BBQ of eigengemaakte pizza. Of steek binnen de haard aan.

Het water, de stad, het oude dorp

De Bergse Achterplas is een oude veenafgraving aan de noordrand van Rotterdam.

Ga je op de Straatweg linksaf dan kom je in het oude dorp Hilligersberg, met gezellige cafe’s, winkels, supermarkten en de oude Hillagondakerk. Al tijden onderdeel van Rotterdam, maar het voelt als een eigen dorp.

Ga je rechtsaf dan ben je al snel in Rotterdam Noord met winkels op de Zwart-Janstraat, de cafe’s op het Noordplein, of loop langs de oude singels.

Binnen een kwartier sta je midden in de stad, met de schitterende rivier, musea en onze eigen straat, de Witte de With!

En meteen voor de deur ligt de Achterplas, de Voorplas en via de sluis de Rotte. Zwemmen, varen, waterfietsen. Of Plaswijckpark natuurlijk!

Island Cabin

200 meter waterfietsen vanaf Straatweg 99, Rotterdam

Reserveren

Doe hier je reserveringsaanvraag – minimaal 3 nachten
Kalender word geladen......
- Beschikbaar
 
- Geboekt
 
- In behandeling
 
- Check-in/check-uit dag

Voornaam *:

Achternaam *:

Email *:

Adres *:

Stad *:

Gasten *:

Telefoon *:

Hoe heb je ons gevonden? *:

Overige opmerkingen :

 

Tarieven

Boek een midweek in het laagseizoen en verblijf 4 nachten (ma-vr) voor de prijs van 3 nachten. Geldig tot 1 april, m.u.v. de schoolvakanties.

Tarieven hoog-seizoen

1 april - 30 september, en alle Nederlandse schoolvakanties

175/nacht (2 pers.)
 • Minimaal 3 nachten
 • Optioneel 2 extra gasten €15/p.p.p.n.
 • Optioneel elektrische sloep €60/dag
 • Excl. schoonmaakkosten €67,50/verblijf
 • Excl. verblijfsbelasting €12/nacht

Tarieven laag-seizoen

1 oktober - 31 maart, m.u.v. Nederlandse schoolvakanties

145/nacht (2 pers.)
 • Minimaal 3 nachten
 • Optioneel 2 extra gasten €15/p.p.p.n.
 • Optioneel elektrische sloep €60/dag
 • Excl. schoonmaakkosten €67,50/verblijf
 • Excl. verblijfsbelasting €12/nacht

Foto's

Reviews

5/5
‘What an amazing cabin and location! We had the best stay ever, enjoyed the tasteful, stylish and creative design, sipping coffee from Nespresso coffee maker, lounging at the bar or comfy hang out space and looking out onto the water. For evenings the inside wood fired oven invites for cozy nights and during warmer weather the one of a kind outdoor space is simply the best place to hang out and lounge. A pizza oven, huge and cool designed table with benches, lounge sofas and not to mention the hammock makes this a never want to leave place for the entire family. Kids loved the adventurous arrival with the pedal boat. We will for sure be back!’ Simone, Frankfurt (Germany)
Simone
Frankfurt (GER)
5/5
We hebben erg genoten van ons verblijf en komen graag een volgende keer nog eens terug!’
Jana
Borghout (BE)
5/5
‘We hebben ontzettend genoten van ons verblijf in het heerlijke huisje. Bedankt daarvoor! We keren zeker nog een keertje terug.’
Nancy
Apeldoorn (NL)

Extra opties

EXTRA OPTIE

Elektrische sloep

Geniet van een tocht over de Bergse Achter- en Voorplas of vaar over de Rotte met onze elektrische sloep.

Te huur voor €60 per dag, incl. gebruik op de aankomst- en vertrekdag 

EXTRA OPTIE

Extra gasten

De Island Cabin is geschikt voor 4 personen. Dus is de cabin nog niet vol, nodig extra vrienden uit.

Een extra gast kost €15 per nacht extra voor beddengoed en extra koffie.

Contact

Bas de Vreeze & Reinout Wissenburg

info@islandcabin.nl

+31 6 4756 4433

Algemene voorwaarden

Voordat je hopelijk heerlijke tijd in de Island Cabin gaat beginnen, willen we je graag wijzen op de volgende punten:

 1. Je verklaart hierbij dat je de Island Cabin persoonlijk betrekt. Ook verklaar je dat je de cabin en het terrein rondom op een nette en correcte wijze gaat gebruiken en dat er tijdens het verblijf geen overlast veroorzaakt zal worden. Breng je onverhoopt schade toe aan de cabin of het terrein of is er sprake van nalatig gebruik, dan kunnen we de kosten daarvan op je verhalen.
 2. De cabin wordt gemeubileerd verhuurd en is voorzien van voldoende keukengerei, vaatwerk, glaswerk, dekens en kussens voor het hele gezelschap. Bij aankomst zijn alle apparaten in werking, tenzij anders aangegeven. Mocht dit niet zo zijn, informeer ons dan meteen. Wij zullen dan zo snel mogelijk het probleem proberen te verhelpen. Ook ben je als gast verplicht ons binnen 24 uur na aankomst te waarschuwen in geval van schade in het gebouw en de bijgebouwen of bijbehorende gebouwen. 
 3. Uiteraard gaan we ervan uit dat je een zorgeloos verblijf hebt, maar mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, is het belangrijk dat je als gast verzekerd bent tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid die gepaard gaat met de huur van de cabin (brand- en waterschade). Ben je niet WA verzekerd, dan kan je persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor deze schadekosten en voor de rente over deze kosten. Zelf hebben wij uiteraard onze eigen verzekering. Je dient ons meteen op de hoogte brengen in geval je schade aan de cabin of het terrein veroorzaakt.
 4. Verder is het belangrijk om te weten dat je als gast ons nooit de toegang tot de cabin of het terrein mag weigeren als we hierom vragen.
 5. Roken is niet toegestaan in de cabin en bij voorkeur ook niet op het terrein. Drugs en lachgas zijn niet toegestaan in de cabin en ook niet op het terrein. Ook zijn feesten en evenementen, of het ontvangen van groepen (dag)gasten niet toegestaan.
 6. De elektrische sloep is tegen betaling bij te huren. Je bent zelf verantwoordelijk voor het opladen van de boot. Aan het eind van je verblijf dient de accu geheel opgeladen te zijn.


Betaling

 1. Nadat je boeking bevestigd is vragen we je om binnen twee weken 50% van de reissom over te maken. Uiterlijk een week voor de start van je verblijf moet de andere 50% bij ons binnen zijn. Bij boekingen die binnen een week van start gaan, vragen we je meteen 100% van de reissom te voldoen.


Annuleringsvoorwaarden

 1. Je kan de boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur nadat de boeking door ons is bevestigd.
 2. Als je annuleert tot 8 weken voor aanvang van je verblijf dan zijn de annuleringskosten 20% van het boekingsbedrag.
 3. Als je annuleert tussen de 8 en 1 weken voor aanvang van je verblijf dan zijn de annuleringskosten 50% van het boekingsbedrag
 4. Als je annuleert in de 7 dagen voorafgaand aan het begin van je verblijf dan zijn annuleringskosten 100% van het boekingsbedrag. Dit geldt ook als je niet op komt dagen, of als je je verblijf voortijdig afbreekt.
 5. In geval wij je verblijf moeten annuleren, bijvoorbeeld doordat het weer een verblijf onmogelijk maakt, dan heeft u recht op 100% restitutie.


Aankomst en vertrek

 1. De check-in tijd is 16.00 uur. De check-in doe je zelf. Instructies voor de waterfiets en de sleutels ontvang je voorafgaand aan het verblijf per e-mail.
 2. De check-out tijd is 12.00 uur. De check-out doe je zelf, waarbij de Island Cabin afgesloten wordt, de sleutels weer in de sleutelkastjes hangen met de code onzichtbaar en de waterfiets weer aangemeerd aan de vaste wal ligt.

Privacy Verklaring

Wij verwerken je persoonsgegevens zodra je een boeking bij ons doet. Je gaat hiermee akkoord door dit aan te vinken bij het doen van je boeking. Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens.

Wij verwerken persoonsgegevens voor de boekingsadministratie en de financiële administratie. Het gaat daarbij om: voor- en achternaam, e-mailadres, adres en telefoonnummer.

Mocht je na je verblijf of na een annulering je gegevens bij ons willen inzien en/of verwijderen, stuur dan een e-mail aan info@islandcabin.nl

Ook andere wijzigingen kan je  doorgeven via dit e-mailadres.

Boekingsadministratie

Om een boeking te kunnen maken moet je persoonsgegevens met ons delen. Wij verwerken die in onze boekingsadministratie zodat we bij kunnen houden wie er voor wanneer geboekt heeft en we met je over je boeking kunnen communiceren.

Financiële administratie

Om goed bij te kunnen houden wie er hoeveel betaald heeft, of mogelijk terugkrijgt en om te voldoen aan de geldende belastingplicht hebben we een financiële administratie.

Toegang en beveiliging

Deze boekingsadministratie staat online in een boekingsprogramma dat beveiligd is met een gebruikersnaam en wachtwoord. De financiële administratie staat op onze computer die beveiligd is met een gebruikersnaam en wachtwoord. Ook staan daar e-mails op die we versturen naar gasten. Een back-up wordt regelmatig gemaakt en opgeslagen op een externe harde schijf die tevens beveiligd is met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Verwijdering

Als je verblijf voorbij is en je aan alle betalingen hebt voldaan dan kan je een verzoek indienen om je gegevens te verwijderen, waarna wij binnen 6 weken je gegevens zullen verwijderen, mits wij daarmee alsnog kunnen blijven voldaan aan de bewaar- en bewijsplicht van de overheidsinstellingen (bijvoorbeeld de belastingdienst)

Meldplicht

Als er sprake is van een data-lek dat leidt tot een aanmerkelijke kans op nadelige gevolgen voor de bescherming van persoonsgegevens, dan maken wij direct een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Als er daarbovenop ook nadelige gevolgen voor jou zijn te verwachten, zijn we verplicht het data-lek ook te melden aan de betrokkenen. Als de gegevens voldoende beschermd zijn (bv. versleuteld) zodat niet te achterhalen is om wiens gegevens het gaat, dan hoeft dit niet aan de betrokkene te worden gemeld. 

Verstrekking aan derden

Wij verwerken je persoonsgegevens alleen zelf en verstrekken deze niet aan derden tenzij dit nodig is voor de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt.

Vragen

Als je naar aanleiding van onze privacy policy nog vragen hebt, neem dan contact met ons op via info@islandcabin.nl